Tom's and Tim's worldtrip

In and out the Outback!

Hey!

Wat hebben we een hoop gereisd de afgelopen 2,5 week! Sinds mijn laatste verhaal zijn we nog een paar dagen in St Kilda gebleven, daarna naar Adelaide, Alice Springs, weer naar Adelaide en vervolgens naar Sydney. We hebben echt heel veel gezien de afgelopen tijd. Alles behalve saai!

Te beginnen bij onze laatste avonturen in Melbourne. Die laatste paar dagen hebben we nog meer sightseeing gedaan.. Wat memorial, botanic gardens, brighton beach, enz enz..

Een meisje, Edith, dat we hadden ontmoet in San Francisco, woont in Melbourne. We hebben daarmee een pubcrawl gedaan en ze heeft ons een hoop verborgen, leuke barren en eetplekken laten zien. Bij een eerst een heel netwerk van allemaal stegen door en daar was opeens een bar. Ook eentje op het dak van een flat. Er stond nergens aangegeven dat er een bar was en hoe je er kon komen maar het zat helemaal vol. Echt supergaaf. Het schijnt dat we daar ook nog een BA'er (bekende Australier) hebben gezien. Ik heb die dag ook het beste Japanse eten gegeten tot nu toe. Dat zal natuurlijk wel veranderen als we in japan zijn! We hebben ook nog de nacht voordat we de Great Ocean Road gingen doen bij haar geslapen. Was echt wel fijn om weer eens in een huis te slapen en niet in een hostel. Die dag gewoon lekker gitaar gespeeld, film gekeken en gechilld. Die avond kwamen er ook nog een paar vriendinnen van haar langs en hebben we gezellig samen gegeten.

Die volgende ochtend zijn we vroeg vertrokken. Edith bedankt voor haar gastvrijheid. Op naar Adelaide via de Great Ocean Road. Eerste stop was Bell's beach. Vrij mooi strand en hoge golven daar.. Daarna zijn we naar een plek gereden waar veel koala's, kookaburra's en king parrots zaten. Was echt wel leuk om ze te zien. En ja.. Koala's zijn schattige dieren hoor. Wisten jullie dat ze wel tot 23 uur per dag slapen? Weet je hoe dat komt? Omdat ze de hele dag stoned zijn van de Eucalyptus-bladeren! We hebben heel wat mooie foto's kunnen maken van die beestjes.

Daarna zijn we doorgereden naar de 12 apostelen. Het zijn eigenlijk 7 rotsformaties die zijn blijven staan naarmate de zee telkens meer van kust wegslijtte. De foto's zullen voor zich spreken. Je ziet dit soort formaties eigenlijk overal langs de kust maar dit waren de hoogste dus de belangrijkste.

We zijn toen naar London-bridge gereden. Weer een rotsformatie die op een brug lijkt. Wel gaaf. De foto's zullen weer voor zich spreken. Voorheen was de London-bridge een geheel maar er is een paar jaar geleden een deel van ingestort. Er bestaat hier een erg grappig verhaal over. De dag dat het deel instortte stonden er een man en vrouw op dat deel. Ze vielen beiden te water en moesten wachten op hulp. De nieuwshelikopter was er eerder dan de traumahelikopter en die begonnen al lekker uit te zenden. De man scheen dus een affaire te hebben met deze vrouw en hij was ook nog eens zijn werk aan het skippen. Je moet je natuurlijk maar afvragen hoeveel je gelooft van het verhaal maar het is in ieder geval wel grappig.

Die avond toen we naar het hostel reden zijn we ook nog een hoop kangoeroes tegengekomen. Bijna een paar aangereden. Die avond hebben we bij het hostel een gezellige avond gehad met onze tourgroep. De volgende dag zijn we naar the Grampians, een groot natuurpark, gereden. Daar hebben we een hoop mooie uitzichten gehad, een mooie waterval en nog een paar kangoeroes gezien. We zijn daarna naar een stadje toegereden voor onze lunch. We hebben daar ons eerste kangoeroevlees gegeten. Het was echt lekker!

Dat was het einde van de toer en we waren daarna on our way to Adelaide. We hebben van een hoop Australiërs te horen gekregen dat Adelaide echt een sh*thole is. Ze zeggen dat er een gat is ontstaan in Australië en dat alle troep uit Australië er naar toe is gegaan. ADELAIDE... Het was niet zo erg als we hebben gehoord. Er is gewoon niet zo veel te beleven. Weer botanic gardens, het strandplaatsje Glenelg, DE CHOCOLADEFABRIEK, rundle mall, university. Dat was het al weer zo'n beetje.

We zijn daarna naar Alice Springs gevlogen. Eerste indruk... HEEL VEEL INSECTEN... Je bleef ze maar van je afslaan. We hebben wraak op ze genomen maar dat komt later in het verhaal. De 1e dag hebben we boodschappen gedaan en 's avonds heb ik echt de lekkerste maaltijd tot nu toe gemaakt. Echt lekkere spaghetti met gehaktballetjes. Voor diegene die het interesseert... We proberen eigenlijk zoveel mogelijk zelf te koken.

De volgende dag gingen we om 6 uur 's morgens op onze “Rock Tour”. 3 dagen lang door de outback raggen en Kata Tjuta, King's Canyon en Uluru(die steen) zien. De eerste dag naar King's Canyon. We hebben daar zo'n 6 km rondgelopen. Ergens in het midden van de tocht was er een plek die de Garden of Eden werd genoemd. Geloof mij.. het was echt een mooie plek. Er was een poel waar je kon zwemmen en ja.. het was gewoon tof! Daarna zijn we doorgereden en hebben we naar de zonsondergang gekeken over de zoutvlaktes naar Mt. Connor. We zijn toen naar een kampeerplek gereden om vervolgens in swags, een soort slaapzakken, onder de sterrenhemel te slapen. Het gebeurt regelmatig dat er gevaarlijke slangen door het kamp kruipen maar zolang je kalm blijft is er niets aan de hand. Daar hoopte we in ieder geval op...

Die nacht is er niets gebeurd en we zijn naar Kata Tjuta, dat “veel hoofden” betekent, gegaan. Dat zijn rotsen vlakbij Uluru. Ik moet zeggen dat ik dit eigenlijk mooier vond dan Uluru. We hebben veel over de Aboriginals geleerd die daar in dat gebied leefden. Echt wel heel interessant om te leren over hun cultuur en hoe zij overleefden op dit ruige terrein. We zijn daarna naar het culturele centrum gereden en we hebben daar nog meer geleerd over de Aboriginals. Misschien wel een interessant feitje... In de afgelopen paar eeuwen zijn er enorm veel aboriginals vermoord en zelfs tot in de jaren “60 werden ze niet eens gezien als mensen en kon je ze neerschieten als ze op je erf liepen. Ongelooflijk toch? Pas 2 jaar geleden heeft de prime-minister zijn excuses aangeboden aan de Aboriginals. In Australie weten heel veel mensen gewoon niets over de cultuur en zijn ze heel erg discriminerend tegenover hen. Na Kata Tjuta zijn we naar een mooie plek gereden om de zonsondergang te zien. Ze hebben het over de verschillende moods van Uluru zodra de zon ondergaat. Het was echt grappig te zien hoe de rots telkens van kleur veranderde.

De laatste dag zijn we vroeg op gestaan om de zonsopgang te zien bij Uluru. Was ook wel interessant. We kregen daarna de kans om de rots op te klimmen of om erom heen te lopen. Ik heb voor eromheen gekozen. De Aboriginals vragen de mensen om er niet op te klimmen omdat het voor hen een heilige plek is. Dat was voor mij reden genoeg. Het is ook een vrij gevaarlijke klim en ik had het zeker niet kunnen doen met mijn been. Er was een Nederlandse man van in de 30 die wel heel graag de berg op wilde klimmen. Ik had hem die dag ervoor verteld over mijn been en wat ermee gebeurd was en doodleuk probeert hij me de volgende dag te pushen om de berg op te gaan. Wat een KLOJO zeg!! Dan ben je in de 30 en heb je nog steeds het verstand van een holbewoner! De wandeling om Uluru was in ieder geval ook erg mooi. Heel wat grappige dingen gedaan. We zijn gestart met het maken van een reisprogramma. Overal waar we komen maken we sinds kort een leuk filmpje over wat we meemaken. Ik zal wel eens proberen iets op youtube te zetten. Die avond waren we weer terug in Alice Springs en zijn we uit eten geweest met de groep. Het was gezellig en we hebben een leuke tijd gehad.

De laatste dag dat we in Alice Springs waren hebben we eerste uitgeslapen natuurlijk! We zijn daarna naar de School of the Air gegaan. Dat is, zoals de naam het al zegt, school via internet en radio voor kinderen in de outback die geen toegang hebben tot een school. Was wel interessant om te zien. Het leukste feitje was zelfs dat deze kinderen bij de slimste 10% kinderen horen terwijl ze niet eens normaal les krijgen. Daarna wilden we naar het Telegraph Station dat ergens buiten Alice Springs lag. Even 3 kilometer lopen en daar waren we dan. Het stelde eigenlijk niets voor dus zijn we eigenlijk gelijk verder gegaan. 8 kilometer naar het hostel... Hmm... Een mooie tocht door de wildernis. Onderweg hebben we echt heel veel kangoeroes en giftige spinnen gezien. Echt heel gaaf. Helaas(gelukkig) geen slangen, hoewel ze er wel zaten. NU.. DE WRAAK OP DE INSECTEN. We waren ook nog met een Duitser en we hadden het idee om wat krekels en sprinkhanen(alleen de groene) te vangen om lekker op te eten bij het avondeten. Zo geschiedde het. Een beetje boter in de pan, krekels en sprinkhanen erin, 5 minuten lekker goudbruin bakken en KLAAR! Ik moet zeggen dat ze best wel lekker zijn. Het was knapperig met een lekkere, boterige smaak.

De volgende dag al weer terug naar Adelaide. We hadden onze vlucht in de morgen en we kwamen rond 12 aan in Adelaide. We hadden daar een dag om vervolgens weer om 4 uur 's ochtends op het vliegveld te zijn voor onze vlucht naar Sydney. We zijn overdag naar Glenelg beach geweest. Daarna weer teruggegaan naar het vliegveld met het plan daar de nacht door te brengen. SLECHT IDEE! Het vliegveld ging rond 11 dicht maar wij wilden stug niet naar een hostel gaan voor die 4 uur slaap dus hebben we ergen op een bankje geslapen... GESLAPEN? NIET ECHT... Het was in ieder geval wel een heel leuke ervaring als je er op terugkijkt!

Eenmaal in Sydney aangekomen hebben we een leuk hostel uitgekozen. Eindelijk na die heerlijke nacht in een lekker bed kunnen liggen. Voor de rest boodschappen gedaan en wat andere dingen geregeld. Onze 2e dag in Sydney hebben we een looptour gedaan door Sydney. We hebben zo'n beetje heel downtown gezien. Harbour bridge, the famous Operahouse en een hoop meer. We zijn ook nog naar het Museum for Contemporary Art geweest. Er waren wel wat gave dingen te zien daar. Die avond een party in een bar vlakbij het hostel.

De komende week blijven we in Sydney en daarna weten we het nog niet. In ieder geval moeten we in mei in Brisbane zijn omdat ik dan weer voor mijn volgende controle moet. Foto's komen erop te staan zodra ik de mogelijkheid krijg. We hebben er nu al zo'n 4000... Veel te gek! Till the next time!

Xxx Tom

nella van dam

Hallo Tom
Wat een enig verhaal en wat heb je veel beleefd
Fijn om te lezen en vooral de vriendschappen zijn leuk denk ik
Je komt dan op plekken waar je als toerist niet komt
Zoals de bar op het dak
Je verhalen over de dieren zijn ook leuk
Als je terugkomt krijgen we dan een avond je foto,s nog een keer te zien?
Ik verheug me er nu al op
Zelf ga ik met pasen naar schoorl
ook gezellig hoor
ik ben in de tussentijd 65 geworden en heb dat gevierd met kinderen en vrienden bij Pejo.het wokrestaurant
Goed dat je zelf kookt en leuk om in de winkels boodschappen te doen
Toen we vroeger naar Spanje gingen proberen we ook zoveel mogelijk zelf te koken
Ik heb eens een keer pens gekocht, aten ze in spanje gewoon
is zoiets je ook al eens overkomen,?
Bij Madeleine en Co schiet de verbouwing al op
Co probeert dat zoveel mogelijk zelf te doen
Mooi wordt het en knap van Co
Het is een hele klus
Ze hebben ook 3 mooie kippen gekocht, zwart em witte veren
Dit was het spannendst wat hier gebeurt
Nog een hele fijne tijd en tot mails
nella

Maya

bedankt voor het kadootjXD

xx mayaa

liesbeth

Hoi Tom,

Wat heb je al weer veel gezien en gedaan in Australie, mooi verhaal! Ben benieuwd naar je foto´s, 4000!!
Vieren ze in Australie eigenlijk ook Pasen?

Groetjes Liesbeth en de rest van de blokkies....

Daniël

3 op reis met Tim en Tom, ik zie het persoonlijk wel zitten. Dennis Storm en Sebastien Labrie eat your heart out! :)

jasper kok

aan de verhale te zien gaat alles goed met je, hier gaat ook alles goed, alleen de a2 kampioen word nog een hele klus, zondag 4-2 verlore, succes verder en tot over ongeveer 100 dagen he, laterzzz