Wooohoooo! Hitchhiking!
Hey hey!
De afgelopen paar weken hebben we weer een hoop gedaan. Ik zal maar beginnen bij het begin. Townsville is het niet geworden. We kwamen aan in Townsville en zijn gelijk op de boot gesprongen naar Magnetic Island. Het was daar echt tof. We hebben daar 4 dagen gerelaxt. We waren daar ook weer veel mensen tegengekomen waarmee we ook op de boot zaten op de Whitsundays. Dat was wel gaaf. We hebben daar een der dagen een auto gehuurd en zijn we gaan rondcrossen in dit kleine paradijsje. Nog een paar van onze medereizigers hadden scooters gehuurd en we reden dus in een colonne over het eiland. Erg mooie natuur daar. We hebben daar ook weer de benodigde partys gehad. Ook nog een keer gesnorkeld maar het was niet zo spectaculair. Kortom Magnetic Island was weer een succes.
Next one was Mission Beach. Dit kleine dorpje, net onder Cairns, bezit de nodige charme, voor een Australische plaats dan, om een paar nachten te blijven. We hebben daar een wandeltocht gedaan door de bush van 5 uur. Ik moet zeggen dat het het niet echt waard was. We hadden gehoopt wat krokodillen en misschien cassowaries te zien maar het enige wat we zagen waren een wallaby, wat krabbetjes, Duitsers in het wild en een naakte man! Ja een naakte man ja.. We liepen daar midden in de bush en het was niet een drukbelopen track. Opeens daar.. Een naakte man: Hey guys, how are you doing? Dat waren wel zo'n beetje onze avonturen voor Mission Beach.
Cairns: PartyPlace2Be. We zaten daar vast voor een week. Veel te lang voor Cairns. Alle oostkusttrips eindigen daar zo'n beetje dus we kwamen enorm veel mensen tegen die we kenden. We zijn daar zo'n beetje elke avond uit geweest. We hebben best veel lol gehad daar. Er was altijd een hoop te zien en te doen 's nachts. Livemusic, vrouwen jellywrestling, standjescompetities en nog meer van dat soort dingen. Overdag was er gewoon helemaal niets in Cairns. Een dag was er een event in het park met livemusic. Dat was wel gaaf. De laatste avond hebben we nog een etentje gehad met wat mensen waar we een tijdje mee hebben gereisd. Het was wel vreemd te beseffen dat het gewoon het einde van Australie was.
Ik moet zeggen dat Australie als bestemming wel super is. Het is vrij toeristisch, op de oostkust vooral, en daar ergerde ik me ook af en toe wel aan. De landschappen zijn vrij mooi. Ik heb erg genoten van de outback en Queensland, het noorden van de oostkust. Heel veel mooie dingen om gezien te worden. Het is ook een erg sociale happening, veel mensen ontmoeten, veel uitgaan en veel leuke dingen met elkaar doen. Dat is tenminste de manier van reizen waar wij in Australie voor hebben gekozen. Australie = Supertijd. I will miss you Ozzie!
Now we're up for our next adventure: NEW ZEALAND!!!
We kwamen na 4 uurtjes in het vliegtuig aan in Auckland. We zagen vanuit het vliegtuig ook nog the Great Barrier Reef van boven. Mooi zeg! Ook Magnetic Island hebben we nog gespot. In Auckland een hostel gezocht voor 2 nachten en een beetje gerelaxt en de stad ontdekt. We zijn daarna met de bus vanuit Auckland naar Hamilton gegaan omdat het zo'n beetje onmogelijk is om vanuit Auckland te hitchhiken. Ik heb hieronder mijn mailtjes naar onze ouders opgesomd. Ik denk dat het wel grappig is om te lezen hoe het hitchen is.
4 Juni 2010: Hitchhikedag 1
We hebben de dag weer overleefd. We zijn met 5 verschillende lifts uiteindelijk zon 150 km ver gekomen. We hebben ons doel voor de dag, Hamilton-Coromandel Town, bereikt. Onze eerste lift was van een man uit Morrinsville die ons oppikte voordat we onze vinger konden opsteken. Hij nam ons van hamilton naar Morrinsville. Na 5 minuten te staan daar werden we al weer opgepikt door de volgende. Een man van rond 38 met een bouwvakkersbusje. Hij vertelde ons veel over omgeving en historie van Nieuw Zeeland. Hij heeft ons meegenomen naar Te Aroha(my love). Hij liet ons zijn dorp zien en daarna hebben we een kop thee en fruit bij hem thuis gegeten. Hij gaf ons ook nog een hoop mee. Daarna hebben we bijna 1,5 uur moeten wachten op de volgende lift naar Paeroa. We werden opgepikt door een geëmigreerde Duitser. Een beetje een vage gozer. Nadat we in Paeroa wat lekkers hadden gekocht werden we opgepikt door een babe in een dikke BMW. Ze wilde ons wel meenemen naar Thames. Het was rond half 4 toen we daar aankwamen en we wilden niet tot te laat bezig zijn en probeerden het nog een half uurtje. We werden gelukkig opgepikt door een paar aardige fransen in een campervan. We hebben de zonsondergang gekeken en toen weer terug in de auto naar Coromandel Town. Na een uurtje op en neer en links en rechts, door de bergen heen eindelijk aangekomen. Het is hier echt prachtig! Wat ons morgen te wachten staat weten we nog niet maar we hoeven niet zo ver als vandaag. Je hebt hier op de oostkust een hot water beach. Je graaft een kuil op het strand en dan komt er warm water van onder. Oooeeehhhh!!
5 Juni 2010: Hitchhikedag 2
We zijn vanuit coromandel met een aardige gozer uit wellington naar Whitianga meegelift. Het is hier nu heel slecht weer en er is nu even niets aan. Morgen willen we naar Katikati.
7 Juni 2010: Hitchhikedag 3
We zijn vandaag van Whitianga naar Katikati gelift. Het ging allemaal heel soepel en binnen 3 uur waren we er al. Na een depressieve 2 dagen in Whitianga eindelijk weer verder. Het was best een verspilling van tijd want we zijn niet naar de hot water beaches geweest. Too bad! 1e lift was een koppel die ons vrij snel oppikte. Ze gaven ons een lift naar Tairua. Toen we daar stonden werden we binnen 5 minuten al weer opgepikt door een oude man die ons wel even naar Whatamanga wilde meenemen. Hij gaf ons een kleine toer door het dorp en dropte ons toen bij de uitgaande weg af. Na een half uur daar gewacht te hebben werden we opgepikt door een jongen die op weg was naar Tauranga en dus langs Katikati kwam. Allemaal weer erg aardige mensen die ons meegenomen hebben. Hebben we toch weer ruim 100 km afgelegd, gratis en voor niets. Nu gaan we op bezoek bij Tims contact hier. We gaan bij ze te eten. Wordt vast wel leuk. Morgen gaan we al weer verder naar Rotorua om van de thermal pools te genieten enzo...
8 Juni 2010: Hitchhikedag 4
Vandaag zijn we in Rotorua aanbelandt. We hebben gisteren bij Rob en Toos, tims contacten, gegeten. Was erg lekker. Eindelijk weer eens een degelijke maaltijd. Ze hebben ons vandaag ook weer opgepikt voor een lunch en vervolgens van Katikati naar Mount Mounganui gebracht. Het zijn erg aardige mensen. Tim heeft trouwens weer eens kunnen genieten van hagelslag! Volgens Rob en Toos zouden we zo vanuit dat plaatsje weg kunnen hitchhiken. Het bleek best wel moeilijk te zijn om weg te komen. Na veel gelopen te hebben(was al bijna 3 uur) en op een drukke weg aangekomen te zijn werden we na een kwartiertje opgepikt door een Tsjechische immigrant die maar al te blij was dat ze in de zomer terugging naar Tsjechië. Ze vond NZ niet meer leuk! Hoe kan dat? Ze nam ons mee naar het plaatsje Te Puke. Ze dropte ons een beetje op een slechte plek dus moesten we weer een tijdje lopen tot we op een stuk weg kwamen waar de autos wat langzamer reden. Daar werden we na een half uurtje weer opgepikt. Een jongen nam ons mee naar het vliegveld in Rotorua en vanuit daar hebben we maar de bus genomen naar het centrum. Toch weer ruim 120km afgelegd. Het was een vrij geslaagde hitchhikedag ondanks het slechte weer! We hebben ons doel in om en nabij 2,5 uur gehaald en een hele hoop gezien. We blijven hier nu 2 nachten dus morgen geen mailtje. Ik ga nu lekker in de thermal pool springen en even relaxen. Het stinkt hier trouwens wel naar verrot ei overal, en nee, het zijn niet onze voeten!
In Rotorua zelf zijn we naar een Geyserpark geweest en al deze geothermale activiteit bewonderd. Pruttelende modder, spuitende geisers en warme stenen. Het was echt leuk. Natuurlijk zijn we daar ook doodgegooid met Maori cultuur. Het was wel interessant. Een der avonden zijn we uit geweest met wat mensen die we hadden ontmoet. Een van de meisjes bood ons aan om bij haar te crashen in Wanaka op het Zuidereiland. Altijd leuk!
10 Juni 2010: Hitchhikedag 5
Vandaag zijn we naar Taupo gehitchhiked. Het is weer allemaal goed gegaan. We hadden wat moeite om uit Rotorua te komen. We hebben daar een uur moeten wachten. Een oude Maori stopte voor ons en nam ons met hem mee. Al zijn levensverhalen aangehoord en na 20KM scheidde onze wegen. Na 5 minuten werden we daar al weer opgepikt door een andere Maori. Hij had zijn honden achterin de pick-up want hij ging een weekendje jagen. Het was echt een ontzettende grote beer, deze gozer. Zo'n eentje als uit de film, met tanden missend enzo. Wel een grappige vent. Hij bracht ons naar Taupo. We hebben daar een lange wandeling gemaakt naar Huka Falls. Het was een best wel mooie waterval. Vanavond hebben we een pokertoernooi gehad maar het geluk zat ons niet in de handen vanavond!
Morgen gaan we naar turangi. We blijven waarschijnlijk het grootste deel van de dag nog in Taupo omdat wat zweedse vrienden daar morgen aankomen. De Mt Tongariro crossing, Mordor in LOTR, gaat waarschijnlijk niet door vanwege het weer. Erg jammer. We gaan nu proberen om toch nog naar een mooi uitkijkpunt te gaan om het te bewonderen.
11 Juni 2010: Hitchhikedag 6
Vandaag onze eerste vreemde ervaring. Een jongen uit Mt Mounganui nam ons mee naar Turangi. Hij was erg vreemd. Een beetje sociaal gestoord. We waren blij dat we uit de auto waren. Morgen willen we naar wellington omdat de Mt Tongarirocrossing niets wordt met dit weer. Eigenlijk zijn we er nog niet helemaal uit.
12 Juni 2010: Hitchhikedag 7
Vandaag een superhitch gehad. Eerst zijn we door een Duits meisje, dat we in het hostel in Turangi zijn tegengekomen, 300 KM verder gebracht richting Wellington. We hebben de benzine gedeeld. Toen we daar waren hadden we nog zon 150 te gaan naar wellington en nog zo'n 5 uur voor de zon onderging dus dat gingen we makkelijk halen. We werden na een kwartiertje al weer opgepikt door een trucker die net voor zichzelf een gloednieuwe truck had gekocht dus dat was echt een smooth ride. Hij bracht ons tot in het centrum van wellington. Hitchtopdag!! We hebben het waarschijnlijk sneller gedaan dan de bus!:p een hoop kilometers gemaakt! We blijven hier nu voor de komende 4 nachten dus even een tijd geen bericht van ons.
We hebben nu nog een nacht voordat we naar het Zuidereiland gaan! Cool! Letterlijk en figuurlijk, want het is er erg koud. We zijn hier in Wellington naar het Te Papa museum geweest. Alles wat je maar over Nieuw Zeeland wil weten kan je daar vinden. Echt een briljant museum! De plannen voor de komende weken zijn: eerst naar Abel Tasman National Park, dan naar Kaikoura, op de oostkust, om walvissen te spotten, in Christchurch een ziekenhuisbezoekje plegen, Queenstown om een beetje te feesten, misschien een trektocht door de bergen in Fiordland, naar Franz Jozef, op de westkust, om de Gletsjer te bewandelen en vervolgens met de TranzAlpine weer terug naar Christchurch. We zien wel of het weer het allemaal toelaat! Nog maar 41 dagen!
Xxx Tom
heey tom!
wat een geluk dat jullie dat laatste stuk zo snel afgelegd hebben zeg! en wat goed dat al die mensen daar zo vriendelijk zijn en gewoon jullie meenemen! in Nederland zie je dat toch niet zo snel gebeuren.. Nou geniet van de laatste 40 dagen! en tot dan!!:D!
xxx anouk
weer errug vet!
Ik ben trouwens geslaagd dat zou ik nog even zeggen;)
Tot over een month