Tom's and Tim's worldtrip

The last 2 weeks in New Zealand

1 Juli 2010: Hitchhikedag nr 16

We hebben de glacierwalk overleefd hoor. Het was best wel gaaf. Onder de gletsjer door allemaal gangetjes kruipen. Je moest geen claustrofobie hebben zeg. We hebben de hele dag over de gletsjer gehiked. Het was echt interessant om al dat ijs te zien. Tja.. Het is best wel een aparte ervaring. We zijn vandaag met een koppel, dat we gisteren hadden ontmoet, verder noord tot westport meegelift. We hebben ze wat geld voor benzine toegestopt. We zijn op veel mooie stukjes langs de weg met ze gestopt. Zoals one of the must sees, pancake rocks. Was wel leuk om te zien. See google! We zijn eigenlijk nu zo ver noord dat we nu weer terug zuid moeten om vervolgens de trein te pakken naar christuskerk over 2 dagen. Het is trouwens echt uitgestorven. In een uur hebben we maar 19 autos zien langsgaan. Dat zegt wel wat!

2 Juli 2010: Hitchhikedag nr 17

Het was vandaag prachtig weer. De hele dag de zon op onze kop dus het was heerlijk om te hitchhiken. We zijn vandaag vanuit westport terug zuid naar greymouth gegaan. Raad eens waar de naam greymouth vandaan komt? Het stadje ligt aan de mond van de Grey rivier. Origineel... Hoe we er zijn gekomen. We hebben eerst een lift gekregen van een franse jongen die ons na zon uurtje oppikte. We zijn met hem tot halverwege, pancake rocks, gereden. We hebben daar met hem gelunched. Hij kwam daar toen toevallig een vriend tegen en hij ging toen ook maar gelijk naar greymouth. Mooi, want daar lag onze bestemming. We zitten nu samen met ze in het hostel. Aardige gozers. Het hostel is echt geweldig. Een van de beste tot nu toe in NZ. Gratis broodjes van de bakker rond 5, gratis internet, gratis kayakhuur, bubbelbad. Echt lekker! We blijven hier nu voor 2 nachten en dan gaan we met de trein naar christchurch en vliegen de dag erop naar auckland. Misschien een mail tussendoor maar reken er niet op.

5 Juli 2010: Hitchhikedag nr 18

Wat we vandaag toch weer allemaal hebben meegemaakt. We zijn vanochtend na een snel ontbijt in Christchurch op de shuttle gestapt naar het vliegveld. We zijn daar op het vliegtuig gestapt voor een vlucht van een uur naar Auckland. Ik kwam naast een erg aardige vrouw met baby te zitten die vlakbij auckland woont. Ze bood ons aan om bij haar te eten en te slapen. Dat slaan wij natuurlijk niet af! We moesten er wel even zelf komen. We hebben echt enorm veel moeite gehad om hier te komen omdat de wegen hier bij auckland extreem hitchhike onvriendelijk zijn. We hebben het gered dus niets te zeuren! We slapen hier nu in een prachtig huis met uitzicht over zee. We treffen het echt weer! Je weet nooit wat er op je pad kan komen. We hebben daar lekker gegeten met haar man en gaan nu slapen in onze priveslaapkamer. Morgen willen we verder omhoog naar het meest noordelijke puntje van NZ. We zien wel wat het weer doet! Nog maar een paar dagen hier. We gaan de komende dagen ook nog uithangen met wat NZ gozers die we hebben ontmoet in Australie.

De dagen in greymouth waren goed. We kregen er veel gratis dingen in het hostel dus altijd lekker! We zijn daar een dag naar een brouwerij geweest van Monteith's bier. Raad eens wie de uiteindelijke eigenaar is... Moet ik het zeggen? Neee... Jullie raden het wel. We hebben daar dus eerst lekker bier gedronken en daarna kregen we nog lekker kiwiroast in een restaurant. Mjam mjam mjam.... We hebben de tranzalpine treintocht gedaan. Het was mooi maar er zijn mooiere dingen in NZ.

We zitten nu trouwens op 43 mensen die ons een lift hebben gegeven. Verbazingwekkend niet?

6 Juli 2010: Hitchhikedag nr 19

Vandaag weer wat leuke dingen meegemaakt hoor!! We hebben echt enorm veel geluk! We zijn vanochtend weggegaan bij anna en jason. We hebben ze heel erg bedankt voor alles. We gaan er op de terugweg ook weer even langs. Ons plan was om zo ver mogelijk noord te komen vandaag. We hebben 's ochtends eerst over het strand gelopen en wat dooie palingen bewonderd. We zijn toen rond 11 gestart met liften. Het duurde ongeveer een uur voordat we werden opgepikt door een man die ons wel naar het volgende dorp wilde brengen. We hebben toen in dat dorp echt een minuut gestaan of we werden al weer opgepikt door 2 19-jarige dames. We weten natuurlijk wel wat die dachten... :p Een ervan was een nederlandse immigrante. Haar ouders waren 7 jaar geleden over gekomen. Was echt leuk om met hun in de auto te zitten. Zij hebben ons bijna 2 uur verderop genomen. We stonden toen in een plaatsje en we werden er na 10 minuten al weer opgepikt. Dit keer een ander meisje en ze kon ons maar zon 5km verder brengen. Toen we daar stonden kwam na 5 minuten het meisje terug met haar moeder. Ze hadden wel zin om gewoon even rond te rijden met 2 gezellige nederlandse jongens en brachten ons naar het volgende dorp Kaea genaamd. We hebben daar even een snackstop gehad en zijn daar naar de supermarkt gegaan. Toen we daar zo'n tien minuten weer buiten stonden werden we opgepikt door Greg de dierenarts. Hij wilde ons helemaal naar Kaitaia brengen dat ongeveer nog een uurtje verder lag. Toen we een tijdje bij hem in de auto zaten bood hij ons aan om bij hem te blijven eten, slapen en natuurlijk de NL wedstrijd te kijken. Dat slaan wij natuurlijk niet af. Wat een geluk! Hij moest wel eerst even langs zijn werk. Hij heeft zijn eigen dierenkliniek en winkel. We werden daar hartelijk ontvangen door het personeel en voor we het wisten zaten we aan de thee en muffins. Snappen jullie dit?! Echt heel mooi wat er de laatste tijd allemaal gebeurt hier in NZ. We zijn daarna met hem mee naar huis gegaan. Zijn vrouw heet rebecca en ze hebben 5 kinderen. Sophie van 7, Sarah van 9, Craig van 12, Tamden van 14 en Emily van 16. We werden daar enorm warm ontvangen en de 2 kleinste wilde ons gelijk het hele huis laten zien. Ik dacht dat wij veel dieren hadden maar dit was helemaal veel. 9 konijnen, 6 schapen, 4 katten, chocks(kippen) en een foliere vol met vogels. Na een hele rondleiding te hebben gehad hebben we gezellig aangezeten en daarna gegeten. Bacon-and-eggpie met mashed potatoes en doperwtjes en wortel. Mjam mjam mjam... Daarna nog ijs met chocolatepudding toe! Mjam! Nog wat spelletjes gespeeld met de kleintjes en toen gingen ze naar bed. We hebben toen de avond met greg en rebecca gezeten en dat was erg gezellig. We gaan morgen trouwens waarschijnlijk met een bus omhoog naar het noordelijkste puntje, cape reinga. Het schijnt best wel gaaf te zijn. Het is een plek waar 2 zeeen, 2 kleuren, elkaar tegen komen. We zullen het zien! We hebben echt weer enorm veel geluk! Ze hebben ons hier trouwens ook nog 2 tickets gegeven voor een cruise door de bay of islands. Ze gebruikten ze zelf niet dus mochten wij ze hebben. Waaaaaat!!! Daar zijn we natuurlijk superblij mee!! Waar hebben we dit toch aan verdiend?:p

Nu over een paar uur opstaan om the game te kijken!! Hup holland hup!!

7 Juli 2010: Hitchhikedag nr 20

Vandaag hebben we de familie stocker natuurlijk heel erg bedankt! We hebben daar het WK gekeken. Het was geweldig! Gaan we dan eindelijk een keer winnen? We zullen waarschijnlijk de laatste wedstrijd op het vliegveld moeten kijken. We zijn die ochtend op een bustour gestapt over 90 mile beach (dat eigenlijk maar 60 mile was) naar cape reinga. Het was wel gaaf om de 2 zeeen samen te zien komen. Je zag de verschillen in kleur water en waar het samen kwam was het ook vrij ruw. We zijn toen vanuit kaitaia naar paihia gehitchhiked waar we morgen een gratis speedboatcruise hebben! De eerste hitch was een franse die samen reisde met een hawaiiaanse rugbyspeelster. Het waren leuke mensen. Daarna was het al rond 5 en we moesten nog zon 20 km naar paihia. We werden opgepikt door Appa uit Tonga, een klein eiland in the pacific. Ik vond het een van de grappigste hitches tot nu toe. Hij was rond 60. Hij reed een dikke suv en er stond vrolijke tongaanse raeggae op in zijn auto. Tim vond hem een beetje eng maar het was echt een goede man. Hij sprak alleen niet zo goed engels. Daar waren we dan in Paihia, hosteltje gezocht en daarna onszelf beloond met wat lekker eten. Ik moet zeggen dat het reizen in NZ wel vrij veel van ons vraagt. Je bent gewoon heel actief bezig met alles wat er om je heen gebeurt en je wilt zo veel mogelijk zien. We krijgen niet veel rust! We gaan overmorgen terug naar auckland en kunnen daar een paar nachten uitrusten. Daarna Japan! Dat zal wel vrij hardcore worden, denk ik. Je wilt natuurlijk niet stilzitten in je hostel in een land als japan. We komen dus niet uitgerust thuis!

8 Juli 2010: Hitchhikedag nr 21

Vandaag hebben we onze gratis cruise gehad door the bay of islands. Het was mooi! Veel dolfijnen gezien! Ik heb die ochtend germany spain gekeken. Ik dacht echt dat de duitsers beter zouden spelen. Het was totaal niet zoals op het niveau van de vorige wedstrijden. Het duitse orakel had toch gelijk!

Nadat we de cruise hadden gehad zijn we gaan hitchhiken richting het zuiden. We wilden ongeveer in 2 dagen weer in Auckland zijn. We zouden nog langs gaan bij de mensen waar we op de heenweg zijn blijven slapen. We begonnen rond 1 uur. We werden na een halfuur opgepikt in Paihia door een lokale vissersbootkaptein en hij bracht ons zo'n 6 km verder. Nadat we in the middle-of-nowhere een half uur hadden gestaan werden we opgepikt door een paar jongens. Zij brachten ons naar Kawakawa, een dorpje waar veel verkeer samenkomt en het dus makkelijker is om te hitchhiken. We werden daar al vrij snel opgepikt door een italiaan. Hij bracht ons ongeveer een halfuurtje verder. Nadat we een minuut hebben gewacht stopte er al weer een auto. Mike de engineertoolsalesman bracht ons ten zuiden van Whangarei. We stonden toen op een vrij slechte plek te hitchen en werden opgepikt door een jongen die ons een paar km verderbracht naar een betere plek. Het begon al donker te worden en we wilden in Waipu de nacht doorbrengen. We hebben toen een halfuur staan wachten en kregen een hitch helemaal naar red beach! We zijn nu weer bij anna en jason. Echt aardige mensen! We konden daar zo weer eten en slapen. We hadden niet gedacht dat we vandaag weer zo ver zouden komen(200km). We zijn nu nog maar 30km van Auckland verwijderd dus dat moet morgen wel lukken! Dan eindelijk een paar dagen uitslapen in Auckland!:p Morgen de laatste hitchhikedag! Het was echt een supergave ervaring!

9 Juli 2010: Hitchhikedag nr 22

Het is over! Het is een geweldige ervaring geweest en we hadden NZ niet op een betere manier kunnen ontdekken! Ik ben de mensen die ons hebben geholpen allemaal erg dankbaar en ik ben blij dat er helemaal geen slechte dingen zijn gebeurd. We hebben heel veel geluk gehad!!

We zijn vanochtend met richard de maori-afgevaardigde naar auckland gegaan. Het was een erg aardige man. Toen zat het er al weer op. 56 hitches in totaal!! Ongelooflijk!

Vandaag hebben we een beetje gerelaxt. Boodschappen gedaan en wat dingen voor japan geregeld. 's avonds gingen we met een jongen die we in aus. hebben ontmoet wat drinken. Het was erg leuk om Ben weer te zien. Morgen gaan we met zijn allen uit en zien we ook de andere jongens die we hebben ontmoet. Wordt vast leuk!

Ik zal voordat we uitvliegen nog een mailtje sturen en daarna hebben we een radiostilte totdat we weer internet hebben in Japan.

Xxx Tom

christina

Zo te lezen een reis om nooit meer te vergeten , Tom!
veel plezier in Japan!!!
(tot over een paar weekjes;-D)

anita(f8)

He Tom,

Ik ben jaloers:) man wat hebben jullie veel gedaan en mee gemaakt. Echt top om te lezen!
De gastvrijheid van de mensen daar kent geen grenzen Daar kunnen wij nog wat van leren
Geniet ze nog even de tijd gaat nu helaas wel heel snel

Dikke X
Anita

Anouk

Tom wat super allemaal..!
Eigenlijk ben ik t gewoon met mijn voorgangers die hebben gereageerd eens.. ! het lijkt me echt SUPER!TOF!en COOL!eigenlijk gewoon niet met woorden te beschrijven!!
Tot over een paar weken!
Kus anouk

carin

hoi tom,
ongelooflijk wat jullie allemaal zien en beleven.
nog eventjes!!!!!
niet voor te stellen dat het bijna om is.
geniet er nog van.
tot ziens ('n paar weken)
helaas verloren, maar wel tweede geworden.
toch knap! groetjes aan tim
lieve groeten carin